Οίκο-Δίκτυο

Χ τ ί ζ ο ν τ α ς

γέφυρες

Το Οίκο-Δίκτυο είναι η σύνδεση πολλών δικτύων σε μια κοινή πλατφόρμα δράσης,

σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο την άμεση επικοινωνία,

συνεργασία και ενδυνάμωση όσων συμμετέχουν.

Μια ιντερνετική πλατφόρμα διασύνδεσης και ενημέρωσης καθώς
και άμεση έμπρακτη συνεργασία μέσο των δράσεων των γιορτών ελεύθερης γης
αλλά και του ελεύθερου πανεπιστημίου ανά περιοχή καταστούν το Οίκο-Δίκτυο
απαραίτητο εργαλείο μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Συλλογικότητες / δίκτυα / κινηματικές δράσεις

Η σύνδεση όλων των συλλογικών δράσεων και παράλληλων δικτύων που τώρα αναπτύσσονται τόσο στην

χώρα μας όσο και στο εξωτερικό είναι μια μεγάλη ιδέα, που σε όποιο βαθμό μπορέσει να πραγματωθεί,

θα προσφέρει μεγάλα οφέλη σε όλους. Η ανταλλαγή γνώσεων, ο συντονισμός και η συνεργασία, η

πληροφόρηση, η δυνατότητα δημιουργίας νέων δομών κ.τ.λ. που προσφέρονται μέσα από την ένωση

πολλών ανθρώπων με κοινό όραμα είναι ανυπολόγιστη.

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Το δίκτυο των καλλιτεχνών αποτελείτε από 4 άλλα δίκτυα:
Μουσικών, χορευτών/ακροβατών, ηθοποιών, media art.
Σκοπός αυτού του μεγάλου δικτύου είναι να ενισχύσει τους αξιόλογους καλλιτέχνες τόσο στην παραγωγή όσο και στην προώθηση των έργων τους. Ανοιχτά studio , κάλυψη βίντεο, οργάνωση εκδηλώσεων και άλλες δράσεις στηρίζουν το καλλιτεχνικό δίκτυο στο μέγιστο. Παράλληλα οι καλλιτέχνες έχουν την ικανότητα να επικοινωνήσουν άμεσα και σε βαθύ επίπεδο με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, εμπνέοντας και ενώνοντας όλους  στην νέα γη.

ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Θεραπευτές  φυσικής και προληπτικής ιατρικής, ομοιοπαθητικής,
βότανο-θεραπείας, βελονισμού, μεθόδων αυτό-ίασις, φυσιοθεραπείας, γιόγκα, τάι-τσί κ.τ.λ. ενώνονται σε αυτό το δίκτυο για να δημιουργήσουν ένα <<άλλο >> σύστημα κοινωνικού ιατρείου, αποκλειστικά με φυσικά μέσα και παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες μεθόδους.

ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ

Οίκο-χειροτέχνες :
Άνθρωποι που με υπομονή, έμπνευση και μεράκι κατασκευάζουν με τα χέρια τους χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα ή έργα τέχνης με φυσικά υλικά και τα διαθέτουν από χέρι σε χέρι στους συνανθρώπους τους.
Μέσο του δικτύου προτείνονται συνεργασίες στο κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα της προώθησης, καθώς και αμοιβαία ανταλλαγή γνώσης .

ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Οίκο-παραγωγοί :
Άνθρωποι που με αγάπη για την φυσικότητα επέστρεψαν στις ομορφιές της γης, παράγουν με σεβασμό και οικολογικές μεθόδους αγνά αγαθά, τα μεταποιούν και τα διαθέτουν από χέρι σε χέρι στους συνανθρώπους τους, μοιράζονται απλόχερα τις γνώσεις και τους σπόρους τους.
 Μέσο του δικτύου προτείνονται συνεργασίες, τόσο στις πρακτικές εργασίες καλλιέργειας, όσο και στην οργάνωση διάθεσης (κοινωνική γεωργία).  

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι ένα μεγάλο θέμα στην σύνχρονη βαβυλωνιακή εποχή. Ο τρόπος δομής και λειτουργίας όλων των δικτύων που σχηματίζουμε, τα Ελεύθερα Πανεπιστήμια, οι Γιορτές Ελεύθερης Γης και η πρόταση μας για τον κόσμο γενικότερα, προάγουν και έχουν ως κύριο βασικό χαρακτηριστικό τους, την αληθινή και αρμονικά δημιουργική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Σε αυτό το δίκτυο συμμετέχουν άνθρωποι που είναι αφιερωμένη επάνω στην έρευνα της ανθρώπινης επικοινωνίας, μαθαίνοντας τους ανθρώπους μέσο πρωτοπόρων τεχνικών και βιωματικών συλλογικών εργασιών να εκφράζουν με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές
τους ανάγκες και να λύνουν τις μπλοκαρισμένες και εγωιστικές
 συναισθηματικές καταστάσεις.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών στην σύγχρονη εποχή προβληματίζει όλους τους νοήμων συνειδητούς γονείς και η έλλειψη προοπτικής στον τομέα της εργασίας και του βιοπορισμού, σε μια εποχή απόλυτης εξειδίκευσης σε κάθε τομέα προβληματίζει άπαντες. Στο εξωτερικό υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια αυτό-διαχειριζόμενα εκπαιδευτικά κέντρα που σέβονται τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή, όπου τα παιδιά διαχειρίζονται πλήρως την λειτουργία του σχολείου τους, έρχονται άμεσα σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, με την καλλιέργεια της γης, με τις τέχνες, με την οργάνωση κ.τ.λ.,
με τρόπο τέτοιο ώστε η εκπαίδευση να προάγει
αληθινούς και ελεύθερους ανθρώπους με μεγάλη
συν-αισθητήρια αντίληψη και πρακτική ουσιαστική γνώση. Είδη στην χώρα μας αναπτύσσονται ομάδες σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα, που δημιουργούν τα πρώτα ελευθεριακά νηπιαγωγεία δημιουργικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα άλλες συλλογικότητες ή και άτομα αφοσιώνονται σε αυτό τον τομέα. Βασικός στόχος του δικτύου είναι η συνένωση όλων αυτών για την επίτευξη πάρουσίασης πλήρης πρότασης λειτουργίας ελευθεριακών ολιστικών σχολείων εντός του Ελεύθερου Πανεπιστημίου κάθε περιοχής καθώς και στις
Γιορτές Ελεύθερης Γης.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ

Η τροφή είναι το φάρμακό σου και είναι η ώρα να πάρουμε λίγο πιο στα σοβαρά το θέμα. Με αυτό το δίκτυο θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πλήρης πρόταση υγιεινής διατροφής, να διαδώσουμε δυναμικά τις γνώσεις για τις ιδιότητες των τροφών και των συνδυασμών τους που προάγουν την υγεία, δεμένα όλα αυτά με νόστιμες συνταγές!
Το κάθε Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και το κυλικείο της Γιορτής Ελεύθερης Γης οργανώνετε και λειτουργεί βάση των προτάσεων αυτού του δικτύου.

ΛΌΓΚΟΓΙΟΡΤΕΣCorelDRAW_12.0_Graphic

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s