Εκπαίδευση

Το ελεύθερο ανοικτό πανεπιστήμιο είναι μια προσπάθεια συσπείρωσης των ανθρώπων σε ένα κοινό όραμα συμβίωσης. Παράλληλα είναι ένα ζωντανό εργαστήρι πρακτικών εφαρμογών προς την αυτάρκεια, την αυτοδιαχείρηση και την αλληλεγγύη. Με λίγα λόγια ένας δρόμος προς την ελευθερία.

 1236617_10201854996279258_175060706_n

Η λειτουργία των κέντρων του ελεύθερου Πανεπιστημίου γίνετε δίχως χρήματα και αμοιβές, στηρίζετε αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των ανθρώπων που συμμετέχουν. Υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ των κέντρων ανά περιοχή και ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών, εξοπλισμού, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού.

Βασικά τμήματα του ελεύθερου Πανεπιστημίου:

1. Βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και ομιλίες από άνθρωπο σε άνθρωπο. Με λίγα λόγια διδάσκουμε ο ένας στον άλλο δρόμους προς την αυτάρκεια.

2.Φιλοξενία και ενεργή συμμετοχή ομάδων και συλλογικοτήτων με κοινοφελή δράση και στόχους. Αυτό αποτελεί από μόνο του ένα ισχυρό ζυμωτήριο σκέψεων και πρακτικών που ευελπιστούμε να οδηγήσει στην συνένωση και συσπείρωση των δικτύων με εμφανή πρακτικά αποτελέσματα.

3. Στήριξη των ανέργων, των αδύναμων κοινωνικά, με την απορρόφησή τους σε κάποια παραγωγική διαδικασία που το Ελεύθερο πανεπιστήμιο προσφέρει σε κάθε τομέα, και ως τρόπος να μείνουμε ενεργοί, αισιόδοξοι και κοινωνικοί, αλλά και σε υλικό επίπεδο μέσο του ανταλλακτικού δικτύου.

4. Εφαρμογή ανταλλακτικού δικτύου με την χρήση εναλλακτικού νομίσματος όπως τα ΤΕΜ Μαγνησίας

5. Λειτουργία ελευθεριακού σχολείου για παιδιά και ενήλικες

6. Λειτουργία ιατρικού κέντρου

Για την λειτουργία των πολυχώρων του ελεύθερου Πανεπιστημίου συντελούν οι οργανωτικές ομάδες των οικολογικών γιορτών καθώς και συλλογικότητες αλλά και άνθρωποι που αγκαλιάζουν το Πανελλαδικό δίκτυο των οικογιορτών. Πρώτοι και άμεσοι στόχοι για την εγκατάσταση και λειτουργία των κέντρων είναι οι παρακάτω περιοχές:

1.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.ΚΑΤΕΡΙΝΗ

3.ΒΟΛΟΣ

4.ΧΑΛΚΙΔΑ

5.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

6.ΑΘΗΝΑ

Περισσότερα στο http://freegreek.wordpress.com/

https://www.facebook.com/groups/184869485025398/

Εκπαιδευτικό σύστημα

Τα μόνιμα μέλη έχουν δύο τρόπους για να παρέχουν στα παιδιά τους εκπαίδευση :

Μπορούν να τα στείλουν στο τοπικό σχολείο του Δήμου  ή μπορούν να επιλέξουν το σχολείο της οικοκοινότητας όπου θα διδάσκουν άνθρωποι ικανοί για αυτό καθώς  και μέλη της κοινότητας . Παράλληλα δράσεις που ενισχύουν τις εμπειρίες των παιδιών οργανώνονται και χρηματοδοτούνται από την ίδια την κοινότητα για τον σκοπό αυτό

Πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι τελικά η πραγματική μόρφωση του ανθρώπου και πόσο σημαντική είναι για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του , την εξέλιξη της ζωής του , καθώς και της επιρροής που ασκεί στο περιβάλλον του

Είναι ιερή υποχρέωση μας να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους του αύριο να είναι ελεύθεροι , υπέυθυνοι , συνειδητοί

Μπορούμε να διδακτούμε από άλλα παραδείγματα οικοκοινοτήτων, από το Ξυπόλητο κίνημα , από τα σχολεία του Ρούντολφ Στάινερ ,από το un – schooling και άλλα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η επίθεση της ψυχιατρικής στα παιδιά

Advertisements