Πόροι

1. Οι πόροι και η περιουσία της κοινότητας  μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε νόμιμη πηγή και δραστηριότητα, στα πλαίσια όμως της μη κερδοσκοπικής δράσης της, όπως εισφορές, δωρεές, σε χρήμα, σε μη νομισματικές μονάδες και σε είδος, των μελών, φίλων, δωρητών και υποστηρικτών ή χορηγών, από κληρονομιές,  εκδηλώσεις της εταιρίας και τα αποκτηθέντα από τη λειτουργία της περιουσιακά στοιχεία. Στους πόρους περιλαμβάνονται έσοδα που θα προκύπτουν από την υλοποίηση της έρευνας επί των εναλλακτικών μορφών δόμησης, ενέργειας, διατροφής, εργασίας και τέχνης.

Α)Από δωρεές και εθελοντικές συνεισφορές των μελών και των φίλων του συλλόγου, καθώς και άλλων κοινωνικών φορέων που επιθυμούν να στηρίξουν έμπρακτα τους σκοπούς και τις δράσεις της οικοκοινότητας.Δωρεές και χορηγίες που αποβλέπουν σε διαφήμιση και προβολή (προσώπων, επιχειρήσεων, φορέων, κλπ) και σε υστερόβουλους σκοπούς, δεν γίνονται αποδεκτές από την κοινότητα.

Β)Από τα παραγόμενα προϊόντα , τις υπηρεσίες και την οικονομική δραστηριότητα της οικοκοινότητας

2. Η ομάδα διαχείρησης και σχεδιασμού . έχει δικαίωμα να αρνηθεί την αποδοχή δωρεάς ή περιουσιακού στοιχείου ή πόρου, αν με αιτιολογημένη απόφαση κρίνει ότι τυχόν αποδοχή της περιορίζει ή δεσμεύει την ανεξαρτησία της εταιρίας. Εάν η κοινότητα συνάψει συμφωνίες με άλλους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνήσεων, ή εάν θα εξασφαλίσει κεφάλαια από εξωτερικές πηγές θα πρέπει να το πράττει με όρους οι οποίοι διασφαλίζουν το δημοκρατικό έλεγχο που ασκείται από τα μέλη και συνάδουν με τη συνεργατική αυτονομία τους.

3. Τα έσοδα ή περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας σε καμιά περίπτωση δεν επιμερίζονται ούτε διανέμονται στα μέλη, πέραν των αποφάσεων για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης εώς ότου η κοινότητα αποκτήση πλήρη ευημερία . Αργότερα και αφού η ευημερία και η πλήρης αυτάρκια έχουν επιτευχθεί , μέρος των χρηματικών εσόδων της κοινότητας θα διανέμεται σε μηνιαία βάση ως ατομικό επίδομα στα μέλη της οικοκοινότητας για τις ατομικές εξωκοινοτικές ανάγκες τους αν και εφόσον αποφασιστεί ομόφωνα από την γενική συνέλευση. Το ποσό των ατομικών επιδομάτων στα μέλη της οικοκοινότητας θα καθορίζεται από την γενική συνέλευση, με γνώμονα τα χρηματικά έσοδα της κοινότητας και την εξοικονόμηση πόρων για τους συλλογικούς σκοπούς της κοινότητας. Επίσης κατόπιν αποφάσεων από την γενική συνέλευση, μέρος των πλεονασματικών προϊόντων της οικοκοινότητας, θα διατίθεται (ανάλογα με τις περιστάσεις) σε εξωκοινοτικές ομάδες ή άτομα που χρήζουν παροχής βοήθειας.

4. Απαγορεύεται ο δανεισμός της κοινότητας, κεφαλαίων που αδυνατεί να εξοφλήσει από τους υπάρχοντες πόρους της, ή κεφαλαίων που απαιτούν υποθήκευση μέρους ή όλης της περιουσίας της

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s